• ادرس: سعدی جنوبی - کوچه فخرایی - پاساژ صدقی نژاد- طبقه همکف - پلاک 11
  • شماره تماس : 33933474-36614270

معرفی الکتروموتور

خانه  »  اسلایدر صنعتی   »   الکتروموتور   »   صنعتی   »   معرفی الکتروموتور

معرفی الکتروموتور

کاربر و قیمت خرید انواع الکتروموتور صنعتی تک فاز و سه فاز موتوژن ، جمکو ، گیربکس دار ، abb ، زیمنس کوچک و دور بالا.

تحویل فوری
خدمات پس از فروش
کیفیت بالا
مشاوره

0
(0)

الکتروموتور ، الکتریسته را به حرکت مکانیکی تبدیل می کند. عمل عکس آن که تبدیل حرکت مکانیکی به الکتریسته است، توسط ژنراتور انجام می شود. این دو وسیله بجز در عملکرد ، مشابه یکدیگر هستند. اکثر موتورهای الکتریکی توسط الکترومغناطیس کار می کنند، اما موتور هایی که بر اساس پدیده های دیگر نظیر نیروی الکتروستاتیک و اثر پیزوالکتریک کار می کنند، هم وجود دارند.

ایده کلی این است که وقتی که یک ماده حامل جریان الکتریسته تحت اثر یک میدان مغناطیسی قرار می گیرد، نیرویی بر روی آن ماده از سوی میدان اعمال می شود.

اغلب الکتروموتور ها دوارند، اما موتور خطی هم وجود دارند.در یک موتور دوار بخش متحرک (که معمولا درون موتور است) روتور بخش ثابت استاتور خوانده می شود. موتور شامل آهنرباهای الکتریکی است که روی یک قاب سیم پیچی شده است. گر چه این قاب اغلب آرمیچر خوانده می شود. اما این واژه عموما به غلط بکار برده می شود. در واقع آرمیچر آن بخش از موتور است که به آن ولتاژ ورودی اعمال می شود یا آن بخش از ژنراتور است که در آن ولتاژ خروجی ایجاد می شود.


الکتروموتور

انواع الکتروموتور ها

موتور های DC

یکی از اولین الکتروموتور دوار ، اگر نگوییم اولین ، توسط مایکل فارادی در سال 1821 میلادی ساخته شده بود و شامل یک سیم آویخته شده آزاد که در یک ظرف جیوه غوطه ور بود ، می شد. یک آهنربای دایم در وسط ظرف قرار داده شده بود.وقتی که جریانی از سیم عبور می کرد، سیم حول آهنربا به گردش در می آمد و نشان می داد که جریان منجر به افزایش یک میدان مغناطیسی دایره ای اطراف سیم می شود.

موتور کلاسیک DC دارای آرمیچری از آهنربای الکتریکی است. یک سوییچ گردشی به نام کموتاتور جهت جریان الکتریکی را در هر سیکل دوبار بر عکس می کند تا در آرمیچر جریان یابد و آهنربای الکتریکی ، آهنربای دایمی را در بیرون موتور جذب و دفع می کنند. سرعت موتور DC به مجموعه ای از ولتاژ و جریان عبوری از سیم پیچهای موتور و بار موتور یا گشتاورد ترمزی ، بستگی دارد.

سرعت موتور DC وابسته به ولتاژ و گشتاورد آن وابسته به جریان است. معمولا سرعت توسط ولتاژ متغیر یا عبور جریان و با استفاده از تپها (نوعی کلید تغییر دهنده وضعیت سیم پیچ) در سیم پیچی موتور یا با داشتن یک مقالات علمی و صنعتی ، معرفی رشته های تحصیلی – والتاژ متغیر ، کنترل می شود.بدلیل اینکه این نوع موتور می تواند در سرعتهای پایین گشتاوردی زیاد ایجاد کند ، معمولا از آن در کاربردهای ترکشن (کششی) نظیر لکوموتیوها استفاده می کنند.

موتور های میدان سیم پیچی شده

آهنرباهای دایم در (استاتور) بیرونی یک موتور DC را میتوان با آهنرباهای الکتریکی تعویض کرد. با تغییر جریان میدان (سیم پیچی روی آهنربای الکتریکی) می توانیم نسبت سرعت/ گشتاورد موتور را تغییر دهیم. اگر سیم پیچی میدان به صورت سری با سیم پیچی آرمیچر قرار داده شود ، یک موتور گشتاور بالای کم سرعت و اگر به صورت موازی قرار داده شود ، یک موتور سرعت بالا با گشتاور کم خواهیم داشت.

الکتروموتور

می توانیم برای بدست آوردن حتی سرعت بیشتر اما با گشتاور به همان میزان کمتر ، جریان میدان را کمتر هم کنیم. این تکنیک برای ترکشن الکتریکی و بسیاری از کاربردهای مشابه آن ایده آل است و کاربرد این تکنیک می تواند منجر به حذف تجهیزات یک جعبه دنده متغیر مکانیکی شود.

الکتروموتور یونیورسال

یکی از انواع الکتروموتورهای DC میدان سیم پیچی شده موتور یونیورسال است. اسم این موتورها از این واقعیت گرفته شده است که این موتورها را می توان هم با جریان DC و هم AC بکار برد. اصول کار این موتورها براین اساس است که وقتی یک موتور DC میدان سیم پیچی شده به جریان متناوب وصل می شود، جریان هم در سیم پیچی میدان و هم در سیم پیچی آرمیچر (و در میدان مغناطیسی منتجه) همزمان تغییر می کند و بنابراین نیروی مکانیکی ایجاد شده همواره بدون تغییر خواهد بود.

در عمل موتور بایستی به صورت خاصی طراحی شود تا جریان AC سازگار داشته باشد (امپدانس/راکتانس بایستی مدنظر قرار گیرند) و موتور نهایی عموما دارای کارایی کمتری نسبت به یک موتور معادل DC خالص خواهد بود.

مزیت این موتورها این است که می توان تغذیه AC را روی موتورهایی که دارای مشخصه نوعی موتورهای DC هستند بکار برد ، خصوصا اینکه این موتورها دارای گشتاور راه اندازی بسیار بالا و طراحی بسیار جمع و جور در سرعتهای بالا هستند. جنبه منفی این موتورها تعمیر و نگهداری و مشکل قابلیت اطمینان آنهاست که به علت وجود کموتاتور ایجاد میشود و در نتیجه این موتورها به ندرت در صنایع مشاهده می شوند، اما عمومی ترین موتورهای AC در دستگاههایی نظیر مخلوط کن و ابزارهای برقی که گاها استفاده می شوند هستند.

الکتروموتور AC

موتورهای AC تک فاز :

معمول ترین موتور تک فاز موتور سنکرون قطب چاکدار است، که اغلب در دستگاه هایی بکار می رود که گشتاور پایین نیاز دارند، نظیر پنکه های برقی ، اجاقهای ماکروویو و دیگر لاوازم خانگی کوچک. نوع دیگر موتور AC تک فاز القایی است، که اغلب در لوازم بزرگ نظیر ماشین لباسشویی و خشک کن لباس به کار می رود. عموما این موتورها می توانند گشتاور راه اندازی بزرگتری را با استفاده از یک سیم پیچ راه انداز به همراه یک خازن راه انداز و یک کلید گریز از مرکز ایجاد کنند.

موتورهای AC سه فاز :

برای کاربردهای نیازمند به توان بالاتر ، از موتورهای القایی سه فاز (یا چند فاز) استفاده می شود.این موتورها از اختلاف فاز موجود بین فازهای تغذیه چند فاز الکتریکی برای ایجاد یک میدان الکترومغناطیسی دوار درونشان، استفاده می کنند.

اغلب ، روتور شامل تعدادی هادیهای مسی است که در فولاد قرار داده شده اند. از طریق القای الکترومغناطیسی میدان مغناطیسی دوار در این هادیها القای جریان می کند، که در نتیجه منجر به ایجاد میدان مغناطیسی متعادل کننده شده و موجب میشود که موتور در جهت گردش میدان به حرکت در آید.

سرعت موتور AC در ابتدا به فرکانس تغذیه بستگی دارد و مقدار لغزش ، یا اختلاف در سرعت چرخش بین روتور میدان استاتور ، گشتاورد تولیدی موتور را تعیین می کند. همچنین برای کم کردن دور این موتور ها می توان از گیربکس صنعتی استفاده نمود

محل نصب الکتروموتور

به طور معمول الکتروموتورها به دو صورت بر روی کار نصب می شوند.

  1. از طریق پایه که به اصطلاح به این الکتروموتورها B3 می گویند.
  2. از طریق فلنج که به دو صورت فلنج کامل و با اصطلاح B5 و نیم فلنج با اصطلاح B14 شناخته می شوند.

بعضی از الکتروموتورها شرایط نصب از هر دو طریق ، یعنی پایه و فلنج را دارند که اگر پایه دار و نیم فلنج باشد با اصطلاح B34 و اگر پایه دار و فلنج کامل باشد با اصطلاح B35 شناخته می شوند.

الکتروموتور سه فاز

باعث افتخاره که مارا در شبکه های اجتماعی دنبال می کنید

اینستاگرام

برای مشاوره انتخاب نوع محصول مورد نظر و قیمت آن با کارشناسان گروه صنعت کار تماس حاصل فرمایید.

امتیاز به محصول و پست

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که امتیاز می دهید.

برچسب‌ها:

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به صنعت کار است