قبل از سرویس کولر آبی در تابستان 🛠️ از سالم بودن قطعات و استاندارد آنها اطمینان حاصل کنید. یک سرویس کار کولر آبی قبل از اینکه دست به کار شود باید اول تمام قطعات را چک کرده و بعد عملیات سرویس کولر را انجام دهد. قبل از شروع فرآیند سرویس کولر آبی باید مطمئن شوید که برق آن وصل نیست، به دلیل محیط مرطوب و بدنه فلزی کولر امکان برقگرفتگی بسیار زیاد است. برای این کار مطمئن شوید که کلید پمپ و موتور کولر خاموش باشد. اگر کولر فیوز جداگانه ای دارد آن را قبل از شروع سرویس کولر قطع کنید.
یکی از نکات مهم در سرویس کولر آبی و راه اندازی آن 🛠️ تنظیم تسمه می باشد. تنظیم تسمه می تواند طول عمر تمام قطعات مصرفی و حتی ثابت کولر را افزایش دهد. فقط با یک رگلاژ ساده می توانید تا چند برابر عمر مفید تمامی قطعات اععم از : موتور کولر، فولی، میل شفت و یاتاقان را افزایش دهید.
برای اینکه متوجه شویم تسمه کولر آبی ما رگلاژ هست یا خیر ؟
برای رگلاژ کردن تسمه کولر آبی بین دو محور فولی بزرگ پروانه و فولی موتور کولر یک حد فرضی تقریبا بین آن را انتخاب می کنیم، چهار انگشت را بین تسمه قرار می دهید و با حداقل فشار نه زیاد و نه کم تسمه را با دست دیگر به طرف چهار انگشت جمع می کنیم اگر این فشار عادی بود یعنی اینکه محبور نبودید فشار زیادی را به آن وارد کنید، و نه خیلی شل بود مطمعن باشید که تسمه کولر آبی کاملا رگلاژ می باشد.
رگلاژ کردن موتور کولر و تسمه توسط 4 عدد پیچ و مهر زیر پایه ای که موتور کولر بر روی آن نصب شده است می باشد. شما تسمه ای را که برای کولر خود نصب می کنید, اگر شل باشد اسیب چندانی به سیستم وارد نمی کند ولی در مصرف برق قطع به یقین تاثیر منفی می گذارد به این صورت که شما کولر را با تسمه شل نصب، سرویس و راه اندازی می کنید و متوجه می شوید باد مناسبی را از آن دریافت نمی کنید. زیرا تسمه و فولی موتور هرز گردی می کنند.
زمانی که کولر آبی خود را در شروع فصل گرما سرویس و راه اندازی می کنید، باید دست کم هر ده روز یک بار هر دو یاتاقان را کاملا آغشته به روغن کنید این نکته بسیار حائز اهمیت می باشد زیرا باعث بالا رفتن طول عمر کولر آبی، پایین آمدن مصرف انرژی و باد دهی مناسب می شود. همچنین روغن کاری دینام کولر یکی دیگر از نکاتی هست که در شروع تابستان در سرویس کولر آبی باید آن را لحاظ کنید.
سایر اجزای کولر آبی برای سرویس و راه اندازی :
پوشال یکی از اصلیترین اجزای کولر آبی و رسیدگی به آن، علاوه بر عملکرد بهتر کولر، در مصرف آب، برق و انرژی هم صرفهجویی میکند. بنابراین یکی از مهمترین مسائلی که باید در سرویس کولر آبی مد نظر قرار بگیره، کیفیت و تمیزی پوشال آن می باشد.
برای تعویض پوشال کولر آبی دریچه کولر را باز کرده و به سمتی بخوابانید که پوشال آن به سمت خودتان باشد. بسته به نوع کولر فنر یا حفاظی که برای نگهداشتن پوشال بر روی آن قرار گرفته است را در بیاورید. در زمان 🛠️ سرویس کولر آبی که یکی از مراحل تعویض پوشال کولر آبی است اول خود دریچهها را با مایع شوینده یا آب به خوبی شستشو دهید.
برای جا انداختن فنرها، اول لبههایی که وارد سوراخ میشوند اقدام و بعد به سراغ دریچههای بعدی بروید. حفاظها را به ترتیب از بالا به پایین در جای خودش قرار بدهید. بعد از تعویض هر سه دریچه یک بار دیگر همه پوشالها را آب بگیرید و دریچهها را جا بیاندازید.
در زمان تعویض پوشال کولر دقت کنید که پوشال جدید حتماً باید خیس باشد، یرا اگر پوشال های کولر خشک باشد کولر باید مدت زمان زیادی کار کند تا بتواند کل پوشال را خیس کرده و خنکای مناسبی را به درون کانال و منزل شما وارد کند.
مواردی که نشان می دهد که پوشال باید تعویض شود :
پمپ کولر آبی مهمترین قسمت کولر است. وظیفه این پمپ مکش آب از سینی کف کولر و چرخاندن این آب در درون کولر است که به دنبال آن هوای خنک به درون ساختمان پرتاب می شود. پمپ آب کولر آبی به روغن کاری،سرویس، مراقبت و نگهداری احتیاج دارد و در صورت عدم نگهداری صحیح باعث سوختگی آن شود.
برای تعویض پمپ کولر آبی کافیست سیمهای پمپ آب قدیمی را جدا کرده و پمپ جدید را به جای آن متصل کنید. وقتی سیم بندی انجام شد باید آن را درون سبد توری صافی مخصوص بگذارید. پمپ را باید به صورت کشویی در سوراخ های موجود در بدنه داخلی کولر محکم کنید. صافی دور پمپ آن را از آسیب آلودگیهای درون تشتک حفظ می کند.
شناور وسیلهای است که میزان آب ورودی به مخزن کولر را کنترل میکند و وقتی سطح آب به اندازه مشخصی میرسد جلوی ورود آب بیشتر را میگیرد. به همین دلیل مهم است که هنگام سرویس کولر آبی به درستی تنظیم شود.
شناور را ابتدا طوری تنظیم کنید که هیچ آبی از تشتک یا دریچه اطمینان کف بیرون نریزد.
یکی دیگر از نکاتی که در هنگام سرویس کولر آبی در فصل تابستان باید به آن توجه کنیم، تنظیم شناور کولر آبی است.
مراحل تنظیم شناور کولر آبی
كولر يك پمپ آب و يك موتور (دينام) دارد كه اولی، فرايند گردش آب و دومي عمل گردش هوا و رساندن به کانال کولر را انجام می دهد. اين موتورها هرچقدر سالمتر باشند، كولر عملكرد بهتری خواهد داشت و انرژي كمتري را هم مصرف خواهد كرد. در زمان بازديد از اين ۲ موتور، ابتدا بايد گرد و غبارشان را گرفت و بعد آنها را روغنكاري كرد. موتور كولر، ۲ قطعه ياتاقان دارد كه بايد حتماً روغنكاری شوند. پيش از روشن كردن كولر نيز بايد ابتدا پروانه را با دست چند دور چرخاند تا روان شود. يك موتور نبايد بيشتر از ۷ ساعت كار كند. اين موتور به همراه پمپ آب، در خطر سوختن بر اثر كاركرد زياد قرار دارند.
شلنگ آب كولرها اگر از نوع نامرغوب باشد، در آفتاب خشك شده و احتمالا بعد از مصرف سالانه، آماده پاره شدن است. پس بهتره شلنگ آب كولر را هم تعویض كنيد و نوع مرغوبتر آن را خریداری کنید. يكی از مهمترين معيارها برای استفاده بهينه از كولر، توجه به همين شلنگ است. اگر سيستم گردش آب به درستی در كولر انجام شود و پوشال ها كاملا خيس شوند، كولر خنكای بيشتری توليد میكند و انرژی كمتری را هدر می دهد. برزنت اتصال دهانهی کولر به کانال کولر را کنترل کنید تا هوا از کنار آن نشت نکند یا پاره نشده باشد.
کولرها روی پشت بام و در معرض تابش مستقیم افتاب قرار دارند. هر چقدر بدنه کولرحرارت بیشتری داشته باشد، مصرف برق و انرژی نیز بالاتر میرود. ضمن اینکه کارآیی کولر هم پایین میآید. به همین دلیل اگر بتوان به نحویی کولر را از تابش مستقیم آفتاب حفظ کرد، میتوان در مصرف انرژی صرفهجویی کرد.
سایهبان ها بهترین گزینه برای این کار است. شما میتوانید یا از سایهبانهای سنتی که از چهار پایه فلزی و یک سقف برزنتی تشکیل شدهاند و یا از سایهبانهای مدرن که پایههایشان روی کولر نصب میشود و سایهبان رویشان قرار میگیرد استفاده کنید.
یکی از دیگر از مراحل سرویس کولر آبی یا تعمیر آن سیم کشی کولر آبی طبق رنگ بندی یا رنگ های سیم آن است. سیمکشی صحیح کولر آبی یکی از مهمترین مراحل نصب و راهاندازی این دستگاه است. رعایت دقیق رنگبندی سیمها و اتصال آنها به ترمینالهای مربوطه، تضمینکننده عملکرد صحیح و ایمن کولر خواهد بود.
رنگبندی رایج سیمها در کولر آبی
سیم ارت کولر آبی به کجا وصل می شود؟
تمامی کولر های آبی استاندارد رشته سیمی دارند که اکثرا با رنگ زرد مشخص شده است این رشته سیم باید به بدنه کولر متصل باشد.
باعث افتخاره که مارا در شبکه های اجتماعی دنبال می کنید.