
سرویس کولر آبی با شروع فصل گرما یکی از کارهایی هست امروزه همه ما با ان سروکار داریم.با شروع این فصل باید ابتدا کولر ها را سرویس کرده و چنانچه نیازی به تعمیر داشته باشد آن را مرمت نمود.
هر چند خوب است سرویس کولر آبی را به دست سرویس کار مجاز بسپارید تا از بروز صدمات احتمالی به خود و وسایل برقی جلوگیری شود؛ اما ممکن است گاهی اوقات هم مجبور شوید خودتان این کار را انجام دهید. پس با خواندن این مطلب با روش سرویس کولر آبی آشنا شوید.
یک کولر سرویس نشده، تمام تلاش ها برای صرفه جویی در مصرف برق و آب را به باد می دهد، پس بهتر است خاموش باشد، اما بعضی از ما چنان به خنکای کولر عادت کرده ایم که در خانه ای با کولر خاموش، دچار تنگی نفس میشویم و کولر را یک نفس به کار میگیریم، تا زمانیکه قبضهای رعب آور از راه برسد و شیرینی خنکای دلپذیر را به کاممان تلخ کند.
كولرهای آبی، امكان انتخاب و تنظيم درجه سرما را ندارند و نهايتا دور تند و كند را می توان از آنها انتظار داشت. پس بهتر است در بسياري از ساعت ها خاموش باشند. اما در بعضی از روزهای فصل گرم سال، كاسه های صبر را لبريز می كند، پس كولرها را سرويس كنيد تا حداقل انرژی كمتری را هدر بدهند. بعضی از قطعات كولر بايد همزمان با آغاز فصل گرما، معاينه دقيق شوند. ضريب فرسايش بعضی از اين قطعات بالاست و ممكن است بر اثر فرسوده شدن، مصرف كولر را بالا ببرند. پس سرويس كولر، پيش از فصل گرما، كاملا ضروری است. در اين مطلب با نحوه سرویس کولر آبی و راه اندازی کولر آبی آشنا شوید.
کولر آبی از دو بخش گردش آب و گردش هوا تشکیل یافته است که این دو گردش توسط دو موتور جداگانه انجام میشود. سیستم گردش آب کولر توسط پمپ آب و سیستم گردش هوا به وسیلهی موتور اصلی کولر صورت میپذیرد.
قطعات و تجهیزات کولر آبی به سه دسته تقسیمبندی میشوند:
قبل از هر چیز لازم است از خاموش بودن کولر مطمئن شوید. اگر کولر دارای فیوز جداگانه است آن را قطع کنید در غیر این صورت با پشت دست به بدنه کولر بزنید تا از برق نداشتن آن مطمئن شوید.
از کسی که داخل منزل و پای کلید قطع و وصل ایستاده است ابتدا بخواهید کولر را یک بار قطع و وصل کند تا مطمئن شوید در حال سرویس کولر آبی خودتان هستید نه کولر همسایه!
ابتدا می بایست دریچه های خروجی باد کولر را در اتاق ها و سالن های منزل باز کنید تا در صورت شروع به کار کولر به موتور آن فشار وارد نشود.
كولرها بايد هر سال بررسی شوند و بعضی از بخش های آن مثل پوشال ها، حتما عوض شود. پوشال ها، محل مناسبی برای رشد باكتری ها و قارچ هاست. اين باكتری ها و قارچ ها كه در طول زمستان بين بافت پوشال پديد آمده اند، زمانی كه آب روی پوشال ها جاری شود، جان می گيرند و معمولا بوی ناخوشايندی ايجاد می كنند.
اما مشكل فقط بوی بد نيست، آنها خطر ايجاد بيماری های تنفسی را به همراه دارند. پوشال قيمت چندانی ندارد و بر اين اساس بهتر است هر سال عوض شود و چنانچه فكر می كنيد خيلی خوب آنها را شسته ايد، در صورتی که پوشال آن کهنه شده است آن را تعویض کنید یا در غیر این صورت آن ها را با آب بشویید تا خاک های آن وارد فضای کولر نشود، هر دو سال یکبار پوشال ها را عوض کنید. البته تعویض پوشال ها بسته به آب شهر ممکن است هر سال ضروری باشد.
برای تهیه پوشال جدید حتماً پوشال همسایز با ظرفیت کولر بگیرید. مثلاً اگر پوشال کولر 4500 را بر روی کولر 3500 ببندید، تراکم بالای پوشالهای بزرگتر از سایز، موجب اختلال در سیستم گردش هوای کولر میشود و هوا به درستی به کولر نمیرسد.
در موقع تعویض پوشال باید ابتدا آن را خیس کرده و در محل مخصوص خود گذاشته و سپس شبکه سیمی مخصوص را روی آن قرار دهید.
كولر يك پمپ آب و يك دينام دارد كه اولي، فرايند گردش آب و دومي عمل گردش هوا را به انجام ميرساند. موتورها هرقدر سالمتر باشند، كولر عملكرد بهينهتري خواهد داشت و انرژي كمتري را هم مصرف خواهد كرد. در زمان بازديد از اين ۲ موتور، ابتدا بايد گرد و غبارشان را گرفت و بعد آنها را روغنكاري كرد. موتور كولر، ۲ قطعه ياتاقان دارد كه بايد حتماً روغنكاری شوند. پيش از روشن كردن كولر نيز بايد ابتدا پروانه را با دست چند دور بچرخانيد تا روان شود. توصيه شده كه يك دينام کولر نبايد بيشتر از ۷ ساعت بيوقفه كار كند. اين موتور به همراه پمپ آب، در خطر سوختن بر اثر كاركرد زياد قرار دارند. پس به موتورهايی كه دارند بی وقفه ميچرخند هم فكر كنيد.
بدنه فلزي كولر در تابش مستقيم آفتاب، گاهي چنان داغ ميشود كه حتي لمس كردنش ناممكن است. انتظار خنكاي كامل از كولری با اين شرايط، چندان منطقي نيست. پس سايهبانی برای كولر تعبيه كنيد تا خنك بماند و خنكی بدهد. در ضمن مصرف انرژی كولر با سايهبان هم پايين می آيد.
پيش از روشن كردن كولر، بد نيست از محكم بودن پيچ و مهرههايي كه به چشم می آيند، مطمئن شويد. بعد از آچاركشي، به سراغ كف كولر برويد و حتماً آن را بشوييد. شستوشوی كف كولر بايد با فرچه پلاستيكی انجام شود تا به رنگ آن آسيبی نرسد. اگر قسمتي از رنگ كف كولر از بين رفته بود، بی ترديد به زودی زنگ می زند و ممكن است تا يک سال بعد بپوسد. در اين مواقع، يك ظرف قير ايزوله كه يك نوع قير آماده و سرد است، از رنگ فروشي تهيه كنيد و آن را با قلمو بر كف كولر پخش كنيد. نگذاريد نقطهاي از چشمتان دور بماند، هرجا خاك نشسته، بشوييد. چون اين خاكها يا گل ميشود و توي كولر ميماند و يا همراه با باد خنک، وارد ريههاي خودتان ميشود.
كليد هوشمند، كار همان كسي را انجام ميدهد كه بر اثر سرما در نيمه شب بيدار شده و كولر را خاموش ميكند. اين كليدها مجهز به ترموستات و تايمر هستند و ميتوان به آنها فرمان داد كه يا بر حسب دماي خانه و يا زماني كه برايشان تعريف ميشود، كولر را خاموش كنند. مثلا ميتوان تايمر ديجيتال آنها را اينگونه تنظيم كرد كه بعد از ۲ ساعت، كولر را خاموش كند و يا برايش تعريف كرد كه اگر دماي خانه مثلا ۱۸ درجه شد، خاموش شود و اگر دما از ۳۰ درجه بيشتر شد، روشن شود. يادتان باشد كه شايد الان كمی هزينه كنيد، ولی در عوض در پول برق و آب تان خیلی صرفه جويی می شود. ضمن آن كه در مبارزه با كم آبی يا قطع برق هم گام مهمی برداشته می شود. و اینکه پدر خانواده هم که برحسب عادت کولر را خاموش میکند دیگر این کار را انجام نخواهد داد 🙂
تسمهی گردانندهی توربین میبایست در یک وضعیت متعادل باشد. یعنی نه خیلی سفت و محکم باشد که به موتور کولر فشار وارد کند و نه چندان شل باشد که موتور دچار گیرپاژ شود. در صورتی که تسمه از حالت نرمال خود خارج شده و از اطراف آن نخ بیرون زده، لازم است آن را تعویض کنید.
پمپ آب را باز کرده و پس از تمیز کردن رسوب آب از روی آن، پمپ را روغن زده و به درستی در محل خود نصب کنید.
با پر کردن سینی تحتانی از آب و روشن نمودن پمپ آب اطمینان حاصل نمایید که مسیر آب در شلنگ و سه راهه و آب پخش کن ها باز است.
و در اخر گروه بازرگانی صنعت کار تابستانی خوب و پر از انرژی برای شما عزیزان ارزو میکند 🙂