جهت سفارش محصول تماس حاصل فرمایید
اسید سولفوریک چیست؟ مزایا، معایب و خطرات استفاده از اسید تجهیرات انتقال اسید و جابه جایی انواع اسید. آشنایی و کاربرد اسید سولفوریک
اسید سولفوریک که با نام جوهر گوگرد خوانده می شود، اسیدی بسیار قوی است. این نوع از اسید با هر درصدی در آب حل شده و دارای فرمول شیمیایی با عبارت H2SO4 است. فرایند تشکیل اسید سولفوریک به این ترتیب می باشد که در مرحله اول گوگرد در مجاورت اکسیژن، اکسید شده و گوگرد دیاکسید به دست میآید.
S(s) + O2(g) → SO2(g) (1
در محله دوم گوگرد دیاکسید در مجاورت یک کاتالیزگر و در واکنش با اکسیژن اضافی به گوگرد تری اکسید، اکسید می شود.
SO2(g) + O2(g) → SO3(g) (2
از واکنش گوگرد تریاکسید با آب، محلول سولفوریک اسید تشکیل میشود.
SO3(g) + H2O(l) → H2SO4(aq) (3
اسید سولفوریک از مولکولهای قطبی میباشد که پیوند هیدروژنی دارند؛به همین جهت این ماده از نوع مایع ویسکوز با نقطه جوش بالا مانند سیلیس میباشد.
این مدل از اسید با داشتن خواص شیمیایی و فیزیکی فراوان در صنایع گوناگون قابل استفاده است. یکی از پر کاربردترین مصارف آن که حدود ۶۰ درصدآن را تشکیل می دهد، تولید کودهای شیمیایی است. از انواع کاربرد این اسید می توان به موارد زیر اشاره کرد
در قسمت اول این مقاله با کارکرد و مزایای اسید سولفوریک آشنا شدیم. مهمترین بخش آشنایی با این اسید کار کردن با این ماده می باشد زیرا اسید بسیار قوی بوده و درصورت تماس با نقاط بدن می تواند آسیب های جدی و سوختگی های شدیدی به وجود آورد.
یکی از تجهیزاتی که می توان از آن برای انتقال اسید بدون تماس بدن استفاده کرد پمپ اسید می باشد. پمپ های اسید یا ضد اسید به دلیل ساختار آن که از پلیمر تشکیل شده اند کاملا با مواد اسیدی سازگار می باشند. معمولا در اکثر کارخانجات و خط های تولید که با اسید ها در تماس هستند از پمپ اسید جهت انتقال و جا به جایی اسید استفاده می کنند.
اسید ها در زندگی روزمره ما و تولیدات نقش به سزایی ایفا می کنند همانطور که مزایایی برای ما ایجاد می کند معایب و خطرات بسیاری برای ما به همراه دارند. قبل از استفاده از اسید سولفوریک و سایر اسید ها حتما نکات ایمنی را رعایت نمایید. حتما از تجهیزات مناسب و لباس های ایمنی قبل از تماس با اسید استفاده شود.
باعث افتخاره که مارا در شبکه های اجتماعی دنبال می کنید
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به صنعت کار است