جهت سفارش محصول تماس حاصل فرمایید
امروزه یکی از مشکلات متداول در ساختمانها، مشکل کمبود و افت فشار آب به خصوص در طبقات بالا است.
امروزه یکی از مشکلات متداول در ساختمانها، مشکل کمبود و افت فشار آب به خصوص در طبقات بالا است. یکی از بهترین و کارآمدترین روشهای رفع این مشکل، استفاده از پمپ آب و مخزن ذخیره آب در ساختمان است. اما در زمان نصب این تجهیز، نکات و دستورالعملهایی وجود دارد که باید حتما به آنها توجه کرد.
ما در این مطلب، قصد داریم نصب مخزن ذخیره آب به پمپ آب خانگی و نقشه نصب این تجهیز به مخزن ذخیره را بررسی کنیم. همینطور نکات مهمی که در زمان خرید مخزن آب و دیگر تجهیزات مورد نیاز برای تقویت سیستم آبرسانی ساختمان وجود دارد را به شما معرفی میکنیم. پس با ما همراه باشید.
در صورتی که قصد خرید پمپ آب و یا تعویض آن را جهت افزایش فشار آب ساختمان دارید، بهتر است موارد زیر را به عنوان مهمترین عوامل تاثیرگذار بر این موضوع در نظر بگیرید:
1- انتخاب مناسبترین پمپ آب
2- نصب صحیح و استاندارد پمپ آب
3-راه اندازی صحیح تاسیسات و لولهکشی در ساختمان
هر کدام از این موارد اگر به درستی بررسی نشده باشد؛ باعث میشود تا فشار آب ساختمان و عملیات پمپاژ به درستی صورت نگیرد، بنابراین قبل از نصب پمپ آب باید این مراحل را به خوبی بررسی کنید.
پمپ آب Water Pump برای تنظیم و افزایش فشار آب ساختمان استفاده میشود و از تجهیزات ضروری، به خصوص در کلانشهرها به شمار میآید. این وسیله با استفاده از نیروی الکتریکی، باعث افزایش انرژی جنبشی در مایعات است، به همین دلیل نصب پمپ آب در مسیر انشعابات اصلی و فرعی انجام میشود و برای انتخاب و استفاده از پمپ مناسب باید مواردی مانند تعداد طبقات ساختمان، متراژ و مساحت واحد، تعداد شیرهای آب و… را در نظر گرفت.
برای نصب و راهاندازی هر تجهیزی معمولا از نقشه استفاده میشود و پمپ آب نیز از این قائله مستثنی نیست. در تصویر زیر، شماتیک نقشه اتصال مخزن به پمپ آب خانگی را با اجزای تشکیلدهنده سیستم پمپاژ آب خانگی مشاهده میکنید.
همانطور که گفتیم؛ نصب اصولی و استاندارد پمپ آب خانگی از اهمیت بالایی برخوردار است. در لیست زیر، مراحل نصب این تجهیز در سیستم آبرسانی را بیان میکنیم:
1- انتخاب مکان مناسب: مکانی مناسب و ترجیحا سرپوشیده را به دور از نور مستقیم خورشید (مانند اتاق تاسیسات) انتخاب کنید که فضای کافی برای نصب پمپ، مخزن ذخیره و لولهکشی را داشته باشد.
2- نصب مخزن ذخیره: مخزن آب را در محل مناسب قرار دهید و اتصالات لازم مانند شناور و فیتینگها را برای آن نصب کنید.
3- انتخاب پمپ مناسب: پمپ را با ظرفیت مناسب برای تعداد طبقات و واحدهای ساختمان انتخاب کنید.
4- آمادهسازی اتصالات: اتصالات ورودی و خروجی پمپ را آماده کنید و شیرها و اتصالات لازم را نصب کنید.
5- لولهکشی ورودی آب شهری: لولهکشی از خروجی کنتور آب به ورودی مخزن ذخیره را انجام دهید.
6- اتصال پمپ به سیستم: خروجی پمپ به لوله ورودی ساختمان متصل میشود و لولهکشی از خروجی مخزن به ورودی پمپ را انجام دهید.
7- نصب تجهیزات کنترلی: کلید اتوماتیک و گیج فشار را روی شیر پنجراهه نصب کنید و سیمکشی برق به کلید اتوماتیک و پمپ انجام شود.
8- آزمایش و راهاندازی: آب ورودی اصلی را باز کنید تا مخزن پر شود. تمامی اتصالات و لولهکشیها را بررسی کنید. پمپ را روشن کرده و سیستم را تست نهایی کنید.
اگر پمپ آب به درستی نصب نشود، ضررهای ناشی از آن شامل موارد زیر است:
در ساختمانهای جدید و نوساز، فضای مناسب برای نصب پمپ آب در ساختمان در اتاقک مخصوص تاسیسات است و پمپ بعد از مخزن آب قرار میگیرد. نکته مهم، نصب مخزن آب بین پمپ و کنتور آب است که مانع ورود شن و ماسه و سایر ذرات معلق در آب شهری به سیستم آبرسانی ساختمان میشود.
نصب پمپ آب بدون مخزن ذخیره به هیچ عنوان کار اصولی نیست. طبق قانون ساخت و ساز در ایران، قرار دادن مخزن آب در هر ساختمان ضروری و اجباری است. نصب این تجهیز به صورت مستقیم بعد از کنتور، ضمن فشار به سیستم آب شهری، باعث افت شدید فشار آب ساختمان های مجاور نیز می شود و این مصداق تخلف است و طبق قانون با متخلفین برخورد می شود.
برای نصب پمپ، باید فضای مشخصی را در نظر گرفت تا برای جایگذاری مخزن ذخیره آب، پمپ، شناور، کلید مکانیکی اتوماتیک و همچنین باز و بسته کردن مخزن تحت فشار (منبع انبساط) فضای کافی وجود داشته باشد. توجه داشته باشید، با در نظر گرفتن “کف شور” در فضای نصب، به راحتی آبِ سرریز شده از پمپ یا مخزن، تخلیه میشود.
محاسبه حجم مخزن ذخیره آب بایستی نسبت به ظرفیت مورد نیاز واحدهای ساختمان، قبل از نصب انجام شده باشد. این ظرفیت، براساس تعداد واحدها و تعداد افراد ساکن در ساختمان انتخاب میشود. مخزن آب، قبل از ورودی شیر فلکه نصب میشود تا در صورتی که نیاز به تعویض فلوتر (شناور) باشد، بتوان جریان آب را قطع کرد. بهتر است از مخزن سه لایه آنتی باکتریال استفاده شود تا از ایجاد و رشد جلبک در مخزن جلوگیری شود. توجه کنید، زیرسازی مخزن باید صاف، تمیز و عاری از هر شیء اضافه باشد.
برای محاسبه دقیق ظرفیت مخزن ذخیره، باید میزان مصرف آب به تفکیک برای هر نفر و هر واحد ساختمانی محاسبه شود. سازمان آب و فاضلاب، طبق محاسبات انجام شده؛ مقدار تخمینی ۲۵۰ لیتر برای هر واحد (۴ نفره) تایید میکند. به طور مثال: در یک ساختمان ۴ واحدی، باید از یک مخزن آب ۱۰۰۰ لیتری استفاده شود.
در صورت بروز مشکل یا هرگونه خرابی در پمپ یا مخزن آب، باید سریعا پمپ یا مخزن را خاموش کنید و بلافاصله برق را قطع کنید تا از حادثه یا صدمه غیر منتظره جلوگیری شود.
سپس با تعمیرکار با تجربه تماس بگیرید تا مسئله را بررسی کند تا از آسیب دیدن پمپ یا مخزن آب جلوگیری شود. توجه داشته باشید، دستکاری و عدم رعایت نکات ایمنی، تجهیزات آبرسانی را از گارانتی و ضمانت خارج میکند.
با بررسی موارد زیر می توان از سلامت پمپ مطلع شد:
در صورت نیاز به تعویض پمپ، باید از کیفیت و مشخصات محصول جدید اطمینان حاصل کنید تا از بروز مشکل یا عدم سازگاری با لولهکشی خانگی خیالتان راحت باشد.
شرکت تهران پلیمر یارا (tpy.ir) یکی از شناخته شدهترین برندهای تولید و عرضه انواع مخزن آب پلی اتیلن در ایران است که با بکارگیری خواص منحصر به فرد در محصولات پلیمری (مانند خاصیت آنتی باکتریال)، توانسته استاندارد بالایی در تولید مخزن پلاستیکی به وجود بیاورد و خود را از سایر رقبا متمایز کند.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به صنعت کار است